Kyocera nyomtatók

28. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI A A KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS A KÖRNYEZETI OKIRATBAN

Ez az év egy újabb mérföldkő a Kyocera Document Solutions Europe - a világ egyik vezető dokumentum megoldásokat szolgáltató vállalata - életében, ugyanis Kyocera Corporation cégcsoport részeként a 28. évüket ünneplik a Környezeti Okiratban.

 

Az 1991. októberében alapított Környezeti Okirat célja, hogy támogassa a vállalatok aktivitását, a társadalom fejlődéséhez való hozzájárulásukat és az emberiséget, ahogy azt az alapító Dr. Kazuo Inamori filozófiája kimondja.

Az Okirat hatása még három évtizeddel később is érezhető a termékek minőségén. Az év elején a vállalat azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra 30%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ahogy közeledik a 2019-es év vége, a vállalat már meg is fogalmazta a 2020-as terveit, ami mögött továbbra is óriási akaraterő és elhivatottság áll a környezetvédelem érdekében. Elsődleges fókuszban az alábbi pontok szerepelnek:

  • Hozzájárulás az alacsony karbonkibocsátású társadalom létrejöttéhez
  • Hozzájárulás az újrahasznosítást gyakorló társadalom létrejöttéhez
  • Hozzájárulás egy olyan társadalom létrejöttéhez, ami képes a természettel szimbiózisban létezni

A Kyocera 2011. óta az ENSZ Globális Megállapodásának tagja, ami a világ legnagyobb vállalati fenntarthatóságot támogató alakulata. A cég aktív jelenléte hozzájárult számos energiamegtakarító kezdeményezéshez, mint például az úgynevezett „zöld függönyök” használata a vállalatok körül világszerte. A 2007-es bevezetés óta ez a környezetbarát stratégia már több mint 100,000 kg-nyi CO2-t hatástalanított.

„A vállalat megalapulása óta arra törekszünk, hogy vezető szerepet töltsünk be a környezetvédelemért felelős megoldások feltalálásában,” mondta Nobuki Takada, a Kyocera Document Solutions Europe Marketing Innovation Center vezérigazgatója.

„A fenntarthatóság a Kyocera összes alkotásának lelke, aminek fenntartásához nagyban hozzájárul a Környezeti Okirat. Az ECOSYS széria egy magas reputációval rendelkező díjnyertes termékcsalád, ami csökkenti az energiahasználatot. Egy másik kiemelkedő példa a Kyocera által gyártott energiatakarékos toner, ami 30ºC fokkal kevesebb hatásfokon működik, mint a hagyományos termékek, s ezzel kevesebb energiahasználatot igényel,” fűzte hozzá Takada.

A Kyocera egy új korszak előtt áll, ami rengeteg izgalmas lehetőséget és kihívást tartogat, amikkel az első nagyteljesítményű nyomtatójuk – TASKalfa Pro 15000c – piaci bevezetését követően szembe is néznek.

 

Forrás: https://www.solarnews.es/internacional/2019/11/25/kyocera-document-solutions-europe-celebrates-28-years-of-landmark-environmental-charter/