Kyocera nyomtatók

Ez a cikk nem a komplett, lépésről-lépésre történő beállításokat hivatott felsorolni (az akár típusonként is eltérhet, és arra ott van a kezelési útmutató), hanem támpontokat azok számára, akiknek a szükséges alapismeretek bizonytalanok vagy hiányosak.

Alapfogalmak

IP cím: egy eszköz egyedi azonosítója a hálózaton. Egy alhálózaton egy adott IP cím nem tartozhat két különböző eszközhöz (de ha az alhálózat eltérő, és a kettőt nem köti össze átjáró, akkor ez nem számít).

Alhálózati maszk: megmutatja, hogy az adott alhálózaton hány IP cím használható, és mi a kezdő- illetve záró érték.

Átjáró: több alhálózat esetén az átjárók biztosítják, hogy az egyikből a másikba át lehessen jutni. Tipikus példa erre egy helyi hálózat, ami egy router-en keresztül kapcsolódik az Internetre - itt a router az átjáró.

DNS szerver: ha egy célállomást nem az IP címe, hanem az állomásneve alapján próbálok elérni, a DNS szerver fogja megmondani nekem, hogy ahhoz a névhez melyik IP cím tartozik.

DHCP szerver: a fenti adatok automatikus beállítására szolgál. Alapból aktív ez a beállítás minden Kyocera készüléken, tehát ha házon belül van egy ilyen szerver, akkor a beállításokkal már nem is kell foglalkozni.

Szoftveres beállítás

Amennyiben a hálózaton nincs DHCP szerver, és a szóban forgó készülék nem rendelkezik a kézi beállításhoz szükséges adottságokkal (kijelző, navigációs gombok), úgy a hálózati paramétereket a Quick Setup nevű segédprogrammal tudja beállítani.

Alapértelmezett jelszavak

IB-21E (kék színű webes felület): alapértelmezésben nincs jelszó beállítva

NS-30 (kék-fehér webes felület a régi szkenner kártyákon): alapértelmezésben nincs jelszó beállítva

IB-23 (Command Center): alapértelmezésben nincs jelszó beállítva

Command Center (a 2008-nál újabb modellek esetében): admin00, ha a hitelesítés funkció aktív: Admin / Admin

Command Center RX (szürke színű): Admin / Admin


Kapcsolódó elemek