Kyocera nyomtatók

PCWorld Öko Díjat szerzett a Kyocera ECOSYS M6525cdn

Büszkén jelentjük, hogy a Kyocera ECOSYS M6525cdn készülék előkelő második helyezést, illetve külön kitüntetést - PCWorld Öko Díj - szerzett a PCWorld multifunkciós lézernyomtató teszten.

'Meglehetősen nagyra sikeredett a Kyocera készüléke, ugyanakkor az elfordított elrendezés miatt inkább térben, mint szélességben foglal helyet. Méreteit egy masszív és duplex nyomtatómű és dokumentumadagoló, valamint egy A4 feletti (Legal) méretű lapokkal is feltölthető papírkazetta indokolja. Az egyedi adagoló 220 grammos papírt is képes kezelni. A hagyományos digitális másolók stílusában készült a magyar feliratozású kezelőfelület, központjában egy nagy méretű, monokróm LCD kijelzővel. USB és Ethernet csatlakozókon keresztül közelíthető meg a készülék, az előlapi USB pedig nyomtatáshoz és szkenneléshez is használható. A szokásos G3 fax modul is része a rendszernek.
A nyomtatómű multibites színmélysége mellett is, alapbeállításokkal az irodai dokumentumminőséget célozza a készülék, a színtelítettség ilyenkor kissé visszafogott. Ha marketinganyagokat nyomtatunk, akkor érdemes a driver beállításaiban élénk színsablonra és erősebb tonerterhelésre váltani, a színkezelés részletesen beállítható.
A készülék árban kilóg a mezőnyből, de a versenytárs printerekhez képest harmad-félannyiból hoz ki egy oldalt, ami egy pörgősebb munkacsoport esetében már egy hónap alatt bőven felemészti az induló ártöbbletet. Emellett azért szemére vethetnénk a gyártónak a felezett induló kellékanyag kapacitást (3500 fekete, 2500 CMY), de a Kyocera esetében a fél töltet is jóval több, mint másoknál az egész (1500/1000 oldal a jellemző). A szupertartós kerámia dobnak köszönhetően a tonereken kívül más kellékanyagra nincs szükség és ezeket is viszonylag ritkán kell cserélni. A spórolásban a duplex adagoló és nyomtatómű is besegít és természetesen van ECO üzemmód is.
A mezőny egyik leggyorsabbja az M6526cdn KX, még ha összetettebb színes dokumentumoknál és duplex módban veszít lendületéből. Nagyon jól terhelhető, a gyártó 200 000 kinyomtatott oldalig garantálja működését, ami sokkal több a szokványosnál.

Előny: Gyors, masszívan terhelhető, bővíthető, igen alacsony lapköltség
Hátrány: Kicsit hangos, nagy, drágább a versenytárs nyomtatóknál'

Forrás: PCWorld magazin 25. évfolyam 2. szám, 2016 február