Kyocera nyomtatók

Óvakodjunk a hamis tonerek használatától!

Jóval áron alul sikerült bevásárolni tonereket, de a termék minősége jelentősen elmaradt a márkánál eddig tapasztaltaktól, vagy ne adj isten teljesen használhatatlan? Akkor sajnos van egy rossz hírünk.

 

 

Amikor hamisításról hallunk, akkor drága festményekre, luxuscikkekre, esetleg márkás ruhákra vagy elektronikai termékekre gondolunk, pedig van egy másik terület is, ahol komoly problémát jelentenek az ilyen jellegű visszaélések és könnyen a hamisítók áldozataivá válhatunk. Ez a terület a nyomtatási kellékanyagok világa, ahol az utóbbi pár évben a hamis termékek forgalma már komoly fejtőrést okoz az egész iparágnak. Ráadásul ezek a hamisítványok nem csak a gyártók zsebéből húzzák ki a pénzt, de rossz minőségük miatt ártanak a márka becsületének és becsapják, megkárosítják a fogyasztókat.

A Kyocera egyike azoknak a nyomtatás területén világmárkának számító vállalatoknak, amelyek igyekeznek fellépni a hamisítványok gyártóival és forgalmazóival szemben, de nincs egyszerű dolguk. Sokan csak akkor jönnek rá, hogy milyen veszélyesek lehetnek a hamisítványok, amikor már megtörtént a baj.

A hamisítványokat legkönnyebben gyanúsan olcsó árukról és silány minőségükről lehet megismerni. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is az. Vásárlói szempontból nézve örömteli lehet, ha valamihez olcsóbban jutunk hozzá, csakhogy egy hamis toner esetében semmi garancia nincs rá, hogy egyáltalán egy használható terméket kapunk és az esetlegesen keletkező károkért se vállalja senki se a felelősséget. Az eredetiség egyben egyfajta minőségbeli garancia. Az eredeti forrásból származó tonerek útja követhető és ellenőrzött, már egészen a kezdetektől. Ezzel szemben a hamisítványok becsapják a vásárlót, elhitetik magukról, hogy hasonló kvalitással bírnak, mint a márkás termékek, de ez a legtöbbször messze nem igaz. A hamisítványok esetében jellemzően előforduló probléma a szivárgás, a blokkolt nyomtatófej, a nyomtató kiszámíthatatlan teljesítménye, a rossz illeszkedés a nyomtatóhoz, a színek aberrációja és a csíkozódás. Ezek mind az ellenőrizetlen előállítás és forgalmazás következményei.

Éppen ezért Kyocera minden lehetséges módon fellép a hamisítványokkal szemben. Hamis tonerek előállítása és a velük való kereskedelem illegális cselekedet, ami sérti felhasználók márkába vetett bizalmát és egyben visszaélés a vállalat szellemi tulajdonjogaival. Mindezek fényében a Kyocera különböző intézkedéseket vezetett be, hogy megvédje ügyfeleit a hamisított termékektől és biztosítsa ügyfelei biztonságát. A világ számos pontján igyekszik segíteni a hatóságokat a hamis szállítmányok felismerésében, hogy azok már az import/export folyamatoknál fennakadjanak, és ne okozhassanak problémát egy ügyfélnek se. A Kyocera zéró tolerancia politikája biztosítja, hogy végül az összes hamisítványt lefoglalják, elkobozzák és megsemmisítsék, a gyártóikat pedig törvény által felelősségre vonják.

Mezei felhasználóként nehéz dolgunk lehet, ha megszeretnénk győződni egy toner eredetéről. A hamis termékek ránézésre sokszor szinte teljesen megegyeznek az eredetiekkel. A Kyocera ezért egy speciális hologramot helyez el a tonerek tartályán, hogy így segítse az eredeti termékek megkülönböztetését a hamisítványoktól.

A hamisítványok ráadásul még a környezetet sem kímélik. Ezzel szemben a Kyocera ECOSYS megoldásaival hosszú életű termékek előállítására törekszik. Igyekszik élen járni az innovatív, energiatakarékos és környezetkímélő megoldások fejlesztésében és alkalmazásában.

Óvakodjunk hát a hamis tonerektől és vásároljunk megbízható forrásból eredeti termékeket a saját és környezetünk biztonságának érdekében. Most különösen érdemes belevágni a KYROCERA eszközök beszerzésébe, mert ha 2017. február 28-ig vásárolunk új KYOCERA A3 készüléket, akkor ezen az oldalon megajándékoznak minket egy beágyazott karakterfelismerő opcióval az adott készülékhez. A Karakterfelismerő Készlet (A) 23 nyelvet tartalmazó karakterfelismerő modulja lehetővé teszi, hogy szkenneléskor kereshető PDF fájlokat állítsunk elő. Ez a megoldás nagyban megkönnyíti a nyomtatott dokumentumok archiválását, és későbbi kezelését. Amennyiben más típusú extra lenne megfelelő számunkra, a forgalmazó egyéb opciót is kínál: az ugyancsak 2017. február 28-ig vásárolt KYOCERA A3 készülékek mellé, most még 2 éves kiterjesztett garanciát is ajándékba kaphatunk az egyeletreszol.hu oldalon bejelentkezve, ahol további tájékoztatással és a KYROCERA termékek részletes specifikációjával várnak minket.