Kyocera nyomtatók

KYOCERA, AVAGY EGY IGAZI KÖRNYEZETTUDATOS VÁLLALAT

 Elismerés az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére tett törekvéseiért.

 

A Kyocera Cégcsoport (Elnöke: Hideo Tanimoto) bejelentette, hogy a vállalat újabb elismerést szerzett a környezettudatos munkafolyamatai miatt, illetve az iránti törekvésére, hogy az ellátási lánc alatt minél kevesebb üvegházhatású gázt bocsásson ki.

A CDP, egy nemzetközi nonprofit szervezet, által indított felmérés szerint, a Vezető Csoport („Supplier Engagement Leader Board”) összegyűjtötte azokat a cégeket, akik kiemelkedő környezettudatossági mutatókkal és célokkal rendelkeznek. A Kyocera Cégcsoport célkitűzése, hogy 30%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátást, beleértve a belső munkafolyamatok és az ellátási lánc alatt történő kibocsátást, a 2013-as évtől kezdve egészen 2030. március 31-ig.

A CDP különösen megdicsérte a Kyocera tudatos és átfogó megközelítését az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével kapcsolatosan, s ebből kifolyólag a lista élére állította. Ebben az évben a CDP összesen 159 vállalatot emelt ki, ami mindössze 3% az összes jelöltnek. A 2019-es listán 28 japán cég szerepel.

A Kyocera Cégcsoport továbbra is hozzájárul a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósításához az üvegházhatású gázok csökkentésének új megközelítése révén.

 

 

A CDP-ről:

A CDP (eredeti neve: Carbon Disclosure Project) egy nemzetközi nonprofit szervezet, amelyet az Egyesült Királyságban hoztak létre 2000-ben. A CDP az egész világon működő intézményi befektetők képviselőjeként ösztönzi a világ legnagyobb vállalatait az éghajlatváltozással, az üvegházhatású gázok kibocsátásával, a vízgazdálkodással és az egyéb környezetvédelmi aggályokkal kapcsolatos információk közzétételére, illetve minősíti is azokat.