Kyocera nyomtatók

Környezetvédelmi Világnap - A KYOCERA maximális elköteleződése a természet iránt

Hoofddorp, Hollandia – 2018. június 5: A KYOCERA értékrendjére alapozva a vállalat egy globális környezetmenedzsment tervet és természettudatos koncepciót dolgoz ki 2020-ra - a koncepció három fő részből áll: Zöld Termékek, Zöld Gyárak és Zöld Kommunikáció.

A vállalat megalapítása óta, utalva a vállalati mottóra “Respect the Divine and love people” (Tiszteld Instent és szeresd embertársaidat), az egész KYOCERA cégcsoport elkötelezett a környezetmenedzsment és a fenntartható vállalati fejlődés iránt – miközben arra törekszik, hogy megtestesítse az ökológiai és gazdasági célokat környezetbarát termékeken és CSR aktivitásokon keresztül.

A cég arra törekszik, hogy az eladott készülékekkel hozzájáruljon a környezet világszintű javulásához, továbbá felhívja a figyelmet a jelenség fontosságára. Ebből kifolyólag a cégcsoport megfogalmazta a Környezettudatos gondolkodásmód koncepcióját, hogy képes legyen aktívan részt venni a klímaváltozás megelőzésében, forrás és energiatakarékolásban, illetve a káros anyagok kibocsátásának csökkentésében. Ebből a célból létrehozta a saját kritériumrendszerét, mellyel értékelni tudja minden egyes készülékét. Ennek eredményeképpen a csapat erőfeszítése meghozta a gyümölcsét – 2017-re a KYOCERA termékek 99%-a a Zöld Termékek kategóriába került a CSR riportok szerint.

Hasonlóképpen a KYOCERA Document Solutions, a cégcsoport azon része, mely a dokumentumkezelő megoldásokért felelős, környezettudatos aktivitásokat irányít számos aspektusban – hosszú és egészséges élet, 3R dizájn (Reduce, Reuse and Recycle - Csökkents, újrahasznosíts és szelektálj), alacsony energiafogyasztás dizájn, ami csökkenti az üvegházhatás által létrejött káros gázok kibocsátását.

A KYOCERA Cégcsoport tagja az Egyesült Nemzetek Globális Szervezetének, ami a világ legnagyobb vállalati fenntarthatóságért felelős kezdeményezése. Ennek kidolgozása az elmúlt félévben ment végbe, ahol is a KYOCERA hét díjat is szerzett, melyek közül az egyik a “Dícséret a globális felmelegedés ellen tett lépésekért”, amit a japán Környezetvédelmi miniszter adott át.