Kyocera nyomtatók

INTELLIGENS PÉNZTÁR RENDSZERT FEJLESZT A KYOCERA

A Kyocera Corporation bejelentette egy mesterséges intelligencia (AI) alapú intelligens pénztárrendszer kifejlesztését. Ez az alacsony költségvetésű objektum-felismerő pénztárrendszer jelentős termelékenységnövekedést kínál a kiskereskedelem számára, miközben csökkenti a vírusfertőzéseket terjesztő fizikai érintkezést.

A Kyocera AI alapú objektum-felismerő technológiája egyetlen fényképezőgéppel képes felismerni több vásárlási cikket, még akkor is, ha az elemek átfedik egymást a pénztárban. Ezenkívül a Kyocera mesterséges intelligencia-architektúrája és a különféle terméktípusok kiterjedt adatbázisa csökkenti a gépi tanulási időt, amikor az áruház új terméket vezet be.

 

 

■ Fejlesztési háttér

Az önkiszolgálás és az automatizált AI fizetési rendszerek egyre gyakoribbak a kiskereskedelmi egységekben és kisboltokban, különösen Japánban, ahol az automatizálás kulcsfontosságú megoldást jelent a növekvő munkaerőhiányra. Továbbá, ezek a rendszerek potenciális eszközt kínálnak a COVID-19 és más fertőző fertőzések megelőzésére a fizikai érintkezés csökkentésével. A hagyományos vonalkód-alapú rendszereket azonban sok ügyfél túl időigényesnek tartja, illetve a több kamerát használó automatizált AI-alapú rendszerek nagyvolumenű tőkebefektetést igényelnek. A Kyocera intelligens fizetési rendszere mindkét akadályt átugorja: azonnal felismer több, egymást átfedő terméket, hatékonyabbá téve a fizetést, miközben csökkenti a fizikai érintkezést. Az eszköz egyetlen kamerával, PC-vel és kijelzővel működik, így megkönnyítve és megfizethetőbbé téve a telepítést.

 

■ Technológiai jellemzők

A Kyocera Advanced Technology kutatóintézete (K+F részleg) által kifejlesztett saját technológiát felhasználva a Kyocera intelligens pénztárrendszere három fő tulajdonságot kínál:

 

  1. Alacsony beszerzési költség, egyszerű telepítés

A teljes rendszer csak egy kamerát, számítógépet és kijelzőt igényel minden pénztárnál, ezzel csökkentve a tőkebefektetést és megfizethetővé téve ezt az új technológiát.

 

  1. Nagy pontosságú tárgyfelismerés

A Kyocera saját AI alapú tanulási technológiája pontosan képes felismerni több terméket, még akkor is, ha átfedik egymást, vagy az ügyfelek kezébe kerülnek.

 

  1. A felismerési technológia csökkenti az újonnan kínált termékek ismeretének elsajátítási idejét

A Kyocera saját AI-architektúráját felhasználva a rendszer több mint 6000 különféle terméket képes regisztrálni és felismerni. Ellenben más piacon elérhető AI alapú fizetési rendszerekkel, a Kyocera fejlesztése megjegyzi és egy adatbázisban tárolja a már felismert termékek adatait, így csak a teljesen új termékeket kell megtanulnia, ezzel csökkentve a tanulási időt.

 

Forrás: https://global.kyocera.com/news/2021/0601_ndye.html