Kyocera nyomtatók

HIVATALOSAN IS FELAVATTUK A KYOCERA SOLAR FARMOT SZOBON

2021. október 12-én lezajlott a “Kyocera Solar Farm” hivatalos megnyitó eseménye. A napelemes erőmű az NRGION Solarpark Szob Kft. kizárólagos tulajdonában áll, amelyben cégünknek, a Global-Union Kft-nek, 50% tulajdonrésze van.  

A létesítmény legfőbb egyedisége, hogy ez Magyarország első, kizárólag a japán eredetű Kyocera napelemekből álló farmja. A rendszerhez szükséges 4,400 db panelt a Global Union Kft., a Kyocera Document Solutions és a Kyocera Solar hivatalos hazai disztribútora biztosította. Az erőmű egyedülállóságát tovább fokozza a jól megválasztott lokáció, ugyanis Szob rendkívül jó adottságokkal rendelkező helység a Dunakanyar szomszédságában.

 

 

 

Az erőmű célja, hogy energiát termeljen, és javítsa Szob város energiabiztonságát Továbbá egy demonstrációs projektként szolgál a Global Union Kft-nek, illetve a KYOCERA Corp. (központ: Kyoto) gyártó cégnek, hogy népszerűsítse a megújuló energia felhasználásának jelentőségét és a fenntarthatóságot. A jövőbeni tervek szerint a projekthelyszínen további megújuló energiával kapcsolatos megoldások – energiatárolás, elektromobilitást segítő infrastruktúra - is bevezetésre kerülnek. A kiépülő infrastruktúra a késöbbiekben a hidrogén alapú energiarendszerekbe való bekapcsolódásra is lehetőséget adhat.

Az ceremóniát a tulajdonostársak (Sági Béla és Juhász László) egy köszöntőbeszéddel nyitották, majd Hideki Ito (KYOCERA Document Solutions Europe B.V. Általános igazgatója) folytatta a sorokat. Az eseményen Szob városát képviselte Ferencz Gyöngyi (Szob város polgármestere) és beszédet mondott dr. Rétvári Bence (Magyar Országgyűlési képviselő és az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára). A rendezvényen továbbá tiszteletét tette  dr. Holocsi Krisztián (Szob város jegyzője) és Huszák Tamás (Letkés község polgármestere) is.

 

Fotó: A Nemzeti szalag elvágásának pillanata (dr. Rétvári Bence - Magyar Országgyűlési képviselő és az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Sági Béla -  NRGION Solarpark Szob Kft. tulajdonos, Juhász László - NRGION Solarpark Szob Kft. tulajdonos, Hideki Ito - KYOCERA Document Solutions Europe B.V. Általános igazgatója)

 

Minden megszólaló kiemelte a megújuló energia és a karbonsemlegesség fontosságát, ami az emberiség és a Földünk jövőjének záloga. Az erőmű továbbá egy jó példa arra, hogy a magyar vállalkozók is tehetnek a zöldebb jövőért.