Kyocera nyomtatók

AZ ECOSYS 25. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI A KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS

Hoofddorp, Hollandia – 2017. október 30: A 2017: KYOCERA Document Solutions Europe B.V. (KYOCERA) az első ECOSYS lézernyomtató megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli. Az ECOSYS koncepció egy áttörő innováció, s egyben a környezeti fenntarthatóság új évezredének számít.

 

Az 1992-es piaci bevezetést követően a KYOCERA ECOSYS FS-1500 egy forradalmian új toner technológiát képviselt, amely 85%-kal csökkentette a kopó alkatrészekből származó hulladékot a nyomtató teljes élettartama alatt.

Az akkoriban elterjedt design festéktartálya, amit mai napig sok gyártó alkalmaz, akár 60 kulcs komponenst is tartalmazott, ami eldobásra került a tonercsere alkalmával. Ezzel szemben a KYOCERA ECOSYS tonerek csupán csak 5 kis komponenst tartalmaznak. További előnye ennek az egyedi toner technológiának, hogy a tartály más alkatrészektől függetlenül cserélhető, ezáltal elkerülhető a további mechanikai alkatrészek fölösleges cseréje.  Összességében egy sokkal fenntarthatóbb és alacsonyabb költségű megoldást jelent az irodai nyomtatás számára.

Takahiro Sato, a KYOCERA Document Solutions Europe B.V elnöke, a következőket nyilatkozta “Negyed évszázaddal ezelőtt az olyan szempontok, mint például a fenntarthatóság és a környezeti hatás, még épp hogy csak megjelentek a vállalati lexikonokban, ám ma már komoly vita témát képeznek az üzleti megbeszéléseken.”

 “A környezeti fenntarthatóság az 1959-es alapítás óta a KYOCERA Csoport filozófiájának alappillérét jelenti, továbbá az ECOSYS koncepció kidolgozása egyben elhozta az ökológiai tudatosság új korát. A KYOCERA ECOSYS termékek az első piaci bevezetéskor meghatározták a környezetbarát nyomtatást, és most, 25 évvel később is úttörőek vagyunk.”

A KYOCERA legfrissebb innovációi között szerepel a környezetbarát tonerek új típusainak kifejlesztése. A képfixálás egy átlagos készülék teljes energiafelhasználásának nagyjából kétharmadát jelenti. Ezzel ellentétben az új KYOCERA tonerek az eddigiektől akár 30°C-al alacsonyabb hőmérsékleten dolgoznak, ami 50%-os energiamegtakarítást is eredményezhet.

A KYOCERA által használt egyedülálló kerámia technológia és az ehhez tartozó szakértelem elmaradhatatlan tényezője az ECOSYS nyomtatók takarékosságának. A hosszúélettartamú komponensek sokkal ellenállóbbak, mint a hagyományosak, így az alkatrészek kötelező cseréjére sincs szükség.

A KYOCERA ECOSYS tonerek egyszerűbbek, kisebbek és könnyebbek, mint bonyolultabb felépítésű társaik, így megkönnyítik a szállítást és csökkentik a TCO-t.