Kyocera nyomtatók

A Magyar Everest Expedíció 2017. hivatalos szponzora a KYOCERA!

Büszkén jelentjük, hogy a mai naptól kezdve hivatalosan is megkezdődött az együttműködés a Global Union és a Magyar Everest Expedíció 2017. között, melynek keretein belül az expedíció egyik fő szponzora a KYOCERA.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd, magyar hegymászók, oxigénpalack nélküli útja az Everest csúcsára 2017. március 27-én veszi kezdetét, amihez teljes körű print anyag gyártást nyújtunk, s ezen felül a srácok egy-egy Kyocera Torque outdoor telefont is magukkal visznek.

 

A projekt támogatásának indíttatásáról készült interjú Juhász László ügyvezető-igazgatóval lent olvasható:

 

Mit jelent az Ön/vállalata számára a projekt támogatása?

A mi esetünkben a saját- és a vállalati aspektus teljes mértékben összeér, hisz én alapítottam a Global-Union Kft-t 25 évvel ezelőtt.
Ha a csúcsra törünk, a maximumot kell kihoznunk magunkból. A saját brandunk a Kyocera, aminek a magyarországi kizárólagos forgalmazói vagyunk, egy óriási japán hi-tech cég. A cég portóliójában a nyomtató és multifunkciós eszközökön kívül a napelemek, kerámiaipari termékek szerepelnek, s ebből mi az első kettőért felelünk. 
Szerencsére a nyomtatóiparágban is vannak sztenderdek, és annak ellenére, hogy a Kyocera prémium termék, a gyártási filozófiájában mégis emberközeli - többek között ez különbözteti meg a többi gyártótól.
Az  ECOSYS filozófia, ami az  ECOlogy, ECOnomy, SYStem szókombinációja. Reprezentálja a Kyocera technógiát, amiben szintén eltér más iparági gyártók termékeitől.
Hatékony energia-felhasználás, alacsonyabb hulladék kibocsátás és erőforrás szükségletek, gazdaságosság és alacsonyab üzelmeltetési költségek jellemzik a termékeinket.
Ez megegyezik  az expedíció célkitűzésével - minél kevesebb energiát felhasználva, minél kisebb környezeti terheléssel, rugalmasan felérni a csúcsra, célba érkezni.
A Kyocera alapító dr. Kazuo Inamori úr szerint a Siker=Képesség x Erőfeszítés x Hozzáállás. Ez a képlet az expedicióra is érvényes.Milyen kapcsolódási pontja van a projekthez?

Személyesen ismerem Dávidot, tavaly motivációs beszédet tartott egy partnertalálkozónkon. Ezen felül régebb óta  követem a magyar hegymászás eseményeit, ezért hívtuk meg őt célirányosan az eseményre. Akkor még nem volt ismert az Everest Expedíció...
Én egy 'outdoor' személyiség vagyok, szeretem a természetet, jól érzem magam benne, sokat sportolok a szabadban. Mindig is lenyűgöztek az emberiség  nagy egyéni teljesítményei, azok a célok  különösen, amelyek eléréséhez az individuumok a határaikat feszegetik, saját életüket teszik kockára. Erőss Zsoltra is rendkívül felnéztem, az Ő teljesítménye is emberfeletti volt a hegymászás történetében.
Tavaly az  50 éves jubileumom alkalmából egy barátommal voltunk fenn 'A hegyen' egy trekking túrán, és én is 'belekóstoltam' kicsit a hegyi életbe, és természetesen Nepálba...
Az egyik legőszintébb országnak érzem, ahol a nincstelenség és a környezeti csapások ellenére -vagy talán ennek köszönhetően -  az emberek tudnak igazán boldogok lenni.

Milyen motivációs gondolatokat fűzne hozzá?

A lányaimnak szeretnék példát statuálni, hogy az életben a tettek nem korhoz kötöttek és minden lehetséges. Up to You.
Dávid és Szilárd filozófiája nagyon közel áll hozzám, amiben a tudatosság, a tervezés és az improvizáció és egyben az tudatos kockázat keveredik ésszerű, arányokban.
Nem elhanyagolható tényező a felelősség egymásért, illetve a cél, hogy együtt érjenek a csúcsra, miközben egy ország figyeli őket. Bízom benne, hogy ez a teljesen új helyzet nem fogja frusztrálni őket. 
Továbbá remélem, hogy az esemény felkelti majd a mai Z generáció figyelmét és sok fiatalt kiemel a virtuális világból. A két fiú nagyon nagy alázattal tud beszélni a mászókalandjaikról, és a természetfeletti  elemekről. Bízom abban, hogy ha ez a siker nem is anyagiakban teljesül ki, de motiválhatja mai ifjú generációt.
Az emberi fizikum nem határtalan, ezért O2 nélkül száz év múlva is páratlan teljesítményként, sikerként tekinthetnek rá vissza, különösen, ha akkor már 'lenn' sem lesz O2, 'fönn' meg hó.

Milyen kifejezésekkel illetné Dávid és Szilárd teljesíményét?

Emberfeletti, Tudatosság.
"Az élet nem a kifogásokat, hanem az erőfeszítéseket díjazza" - Andrew Mattheus
Bátraké a szerencse.
Kalandra fel!

 

További információ:
http://www.everestexpedicio.hu/