Kyocera nyomtatók

A KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS „WORLDSTAR 2021” DÍJAT NYERT A CSOMAGOLÁSI VILÁGSZERVEZET JÓVOLTÁBÓL

A Kyocera Document Solutions Inc. (elnök: Norihiko Ina; a továbbiakban: "Kyocera") büszkén jelentette be, hogy a Kyocera MFP készülékeibe szerelt kétoldalas, duplex automatikus dokumentumadagolók csomagolása megszerezte a „WorldStar 2021” díjat elektronika kategóriában a Csomagolási Világszervezet jóvoltából (WPO).

 

A verseny nemzetközileg is messze elismert, amelyen az egyes országok termékcsomagolási versenyeinek korábbi díjazottjai vehetnek részt. A verseny kiértékeli a különféle csomagolóanyagok környezeti kompatibilitását, gazdasági hatékonyságát és eredetiségét, s ez alapján a kiemelkedő termékeket a „WorldStar” minősítéssel illeti. A Kyocera ezennel 10. alkalommal szerezte meg ezt a rangos díjat.

A Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals, a továbbiakban „SDG”) 17 pontjának egyikének, a "12. - Felelős fogyasztás és termelés" tudatosságán alapulva, a Kyocera kétoldalas, duplex automatikus dokumentumadagolók csomagolását a kizárólagos karton használatnak köszönhetően díjazták. Tudniillik, hogy a gyártó a műanyag helyett kartont használ, annak érdekében, hogy csökkentse a szén-dioxid kibocsátását, ezzel megszüntetve a veszélyes anyagokat. Továbbá, az adagoló összetett alakja megköveteli, hogy a párnázó anyagot hatékony lengéscsillapítóként tervezzék meg, mivel a karton egyedi hajtogatási szerkezetét alkalmazza, és viszonylag kis méretű.

Ez a fajta csomagolási megoldás 2020-ban már elnyerte az Ipari Csomagolási kategória díját a Japán Csomagolási Versenyen is. Ez a legnagyobb a csomagolással kapcsolatos verseny Japánban, ami évente kerül megrendezésre a Japán Csomagolási Intézet támogatásával. Célja, hogy elősegítse a kiváló minőségű csomagolóanyagok és technikák fejlesztését, illetve terjesztését.

Törekedve az SDG-ben való közreműködésre, a Kyocera házon belüli olyan termékcsomagolásokat fejleszt és tervez, amelyek a környezetvédelem és funkcionalitás szempontjából is megfelelnek az elvárásoknak. Ezeket a technológiákat világszerte elismerik és követik. A vállalat a továbbiakban is folytatja erőfeszítéseit a káros csomagolóanyagok csökkentése és a környezetbarát csomagolások megtervezése érdekében, s ezzel erősítve a vállalati hitvallást – „Azt csináld, ami emberként helyes.” („Do what is right as a human being.”)