Kyocera nyomtatók

A GLOBAL UNION A FENNTARTHATÓSÁGRA ESKÜSZIK

A Global Union maximálisan elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt. Ezt bizonyítja az a lépés is, hogy 2018. nyarán a cég egy komoly stratégiát dolgozott ki KYOCERA Solar divízióval, KYOCERA napelemek telepítéséről. A project 2019.01.31-el hivatalosan is elkészült, ugyanis megtörtént az inverterek telepítése. Mától a Global Union dőzsölhet a napsugarak adta energiában. 

A projekt megkezdése előtt a KYOCERA Cégcsoport - Solar Energy Sales Divízió egyik tapasztalt managere ismertette a KYOCERA napelemek teljesítményét és megbízhatóságát. A KYOCERA Solar, ami a KYOCERA Cégcsoport része, egy meglehetősen erős szereplő a napelem piacon, s immáron 19. évfordulóját ünnepli.

A projekt max. 100KW energiát biztosít, ami többek között közel 400 db KX 280-01 Kyocera polikristály panelt és 2 db invertert tartalmaz. A tervek szerint ezek a cég energiaigényének 90%-át fedezni fogják. A panelek már szakemberek által felhelyezésre is kerültek a cég épületének tetejére, illetve az inverterek is aktívak.

 

 A képen Kitzinger Zsolt, a kivitelezésért felelős KLNSYS Kft. ügyvezetője, és Juhász László, a Global Union Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa, a projekt átadásakor.

 

Csak úgy mint a KYOCERA Document Solutions nyomtató- és multifunkciós berendezései, a KYOCERA Solar is hosszú élettartamot és megbízhatóságot ígér. A KYOCERA napelemek 30 év folyamatos használat után is magas teljesítményt nyújtanak. Ezt bizonyítja az 1984-ben a Japán Sakura városban felhelyezett napelem farm is.

 


 

A Global Union célkitűzése, hogy minél inkább környezettudatos vállalatként működjön, amiért konkrét lépéseket is tesz. Az iroda épülete a belvároson kívül egy zöld övezetben található, egy hatalmas kerttel és kerti tóval körülvéve. A cég alkalmazottjai hybrid autókat használnak és ezen kívül hűséges támogatója egy magyar hegymászó párosnak is, akik szintén KYOCERA telefont használnak mászásaik során.

"Ez egy környezettudatos döntés, ám meglehetősen hosszú távú és költséges beruházás a Global Union részéről. Maximálisan elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, nem csak elméleti, de gyakorlati szinten is. Célunk, hogy pozitív példát statuáljunk és felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóság iránt. Úgy vélem, hogy ez a beruházás mindenképp növelni fogja a vállalat piaci értéket és megítélését is. A KYOCERA Solar 25 év garanciát vállal a projektre, így amikor 77 éves leszek a panelek még garantáltan 90% hatásfokkal fognak működni.” – tette hozzá Juhász László, a Global Union tulajdonosa és ügyvezető-igazgatója.

 

 A képen a Global Union tetőrendszere látható a telepített 400 db újgenerációs KYOCERA Solar panellel, ahol 13 m magasban, 10% dőlésszöggel, 70% DNY-i, illetve 30% DK-i irányban, azaz a legoptimálisabb pozícióban.

 

A nagyobbik inverter kijelzője a beüzemelés után jelezve, hogy a nagyobbik rendszer téli üzemmódnál már 25Ah-t termel, míg a kisebbik rendszer ennek a felét produkálja.